Op de boerderij hebben we een moestuin. Dat is een tuin waar we groente en fruit kweken om het het later zelf lekker op te kunnen eten.  In de moestuin leven ook allemaal diertjes.  Wat voor dieren is deze jongen aan het vangen?

Samen verzorgen we de planten in de moestuin. Waarom hebben deze planten water nodig?

Als de vruchten rijp zijn, kunnen we ze plukken. Welk fruit vind jij lekker?

Springen op de trampoline, gezellig kletsen aan tafel, rijden op de skelter, voetballen, spelen in de zandbak  of  de bal gooien voor Body de hond. Wat vind jij allemaal leuk om te doen?

Op de trampoline proberen we heel hoog te springen. We oefenen ook allerlei kunstjes. Welke kunstjes kun jij al op de trampoline? En welke zou je nog wel willen leren?

Op de boerderij hebben we schapen en in de lente worden er vaak lammetjes geboren. We hebben ook kippen die elke dag eieren leggen. Die kun je rapen en in eierdoosjes doen als je dat leuk vindt. Verder hebben we een paar kalfjes. Hier gaan we naar de schapen toe om ze te aaien. Wat is jouw lievelingsdier?

De lammetjes doen ons na en rennen ook met z’n drieën naast elkaar door het weiland. Grappig hè! Zou jij ze durven aaien?

Als het mooi weer is, kunnen we varen. Heb jij dat al wel eens gedaan?

Als het regent spelen we binnen. We bouwen bijvoorbeeld een trein. We hebben Playmobil, Duplo, verkleedkleren, een keukentje en nog veel meer. Waar speel jij graag mee?

Je kunt knutselen, tekenen en schilderen aan tafel. Wat zou jij wel eens willen maken?

En erna je kunstwerk ophangen aan de knutselmuur. Of meenemen naar huis natuurlijk.

We hebben een kast vol spelletjes. Welk spelletje vind jij leuk om te doen?

Lekker koekjes bakken met elkaar.

En erna natuurlijk opeten. Wat vind je leuker, bakken of opeten?

En als we moe zijn, kijken we gezellig samen op de bank een filmpje. We hebben ook heel veel Donald Duckjes om te lezen. Wat doe jij graag als je moe bent van het spelen?